Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-05-01@22:53:55 GMT

حذف همه محدودیت‌های خرید در سامانه خودرو

تاریخ انتشار: ۱۰ مرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۶۴۰۸۸۵

حذف همه محدودیت‌های خرید در سامانه خودرو

به‌دنبال بهبود تیراژ تولید شرکت‌های خودروسازی، وزارت صنعت تصمیم گرفته محدودیت‌هایی را که پیش از این در چارچوب طرح قرعه‌کشی خودرو وجود داشت برای خودرو‌هایی که از قرعه‌کشی خارج می‌شوند، حذف کند؛ به‌طور مثال طبق مقررات قبلی، نداشتن پلاک فعال انتظامی تا ۲سال، یکی از الزامات و شروط ثبت‌نام بود یا به‌طور مثال خریدار نمی‌توانست خودروی خود را مطابق با قرارداد‌های صلح‌نامه بفروشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

همچنین متقاضی شرکت در قرعه‌کشی در صورتی که در ۴۸ ماه گذشته از یکی از خودروساز‌ها خودرویی خریده بود، نمی‌توانست در قرعه‌کشی شرکت کند. حالا، اما آنطور که سخنگوی وزارت صنعت خبر داده این محدودیت‌ها برای خودرو‌هایی که مشمول قرعه‌کشی نمی‌شوند، حذف شده است.

امید به ثبات بازار

وزارت صنعت امیدوار است با حذف محدودیت‌های فروش، ثبات بیشتری به قیمت‌ها در بازار بدهد. طبق گفته مسئولان وزارت صنعت مزیت تصمیم جدید این است که به‌جای آنکه حجم عمده تقاضا به سمت بازار باشد و به افزایش قیمت منجر شود، به سمت خرید از شرکت خودروساز حرکت کند و موجب افت قیمت در بازار آزاد شود.

با این حال به‌نظر می‌رسد این موضوع به افزایش تیراژ تولید شرکت‌های خودروساز بستگی زیادی دارد؛ زیرا قرار است فقط خودرو‌هایی از فرایند قرعه‌کشی خارج شوند که عرضه آن‌ها بیشتر از تقاضا باشد؛ ضمن اینکه درصورت افزایش تولید، بازار به‌صورت خودکار به تعادل خواهد رسید و نیازی به وضع مقررات مختلف نیست.

طبق اعلام قبلی وزارت صنعت و شرکت‌های خودروسازی در حال حاضر خودرو‌هایی مانند کوییک با گیربکس معمولی، کوییک آر معمولی، تارا اتوماتیک، تارا دستی، دنا پلاس توربوشارژ، دنا پلاس توربوشارژ اتوماتیک، ساینا اس، کوییک اس، تیگو۸ پرو، ام وی‌ام X ۵۵ پرو اکسلنت و ام وی‌ام X ۵۵ پرو اکسلنت اسپرت از شمول قرعه‌کشی حذف شده‌اند. به این ترتیب متقاضیان خرید این محصولات، می‌توانند از این پس بدون محدودیت، این خودرو‌ها را بخرند و دیگر الزامی برای رعایت برخی مقررات خرید وجود ندارد.

جزئیات ماجرا

دیروز سخنگوی وزارت صنعت درباره شرایط جدید خرید خودرو توضیح داد: حذف این محدودیت‌ها به‌معنای این است که شروطی که قبلا برای خرید خودرو وجودداشت برای خودرو‌هایی که از فرایند قرعه‌کشی حذف شده‌اند، وجود نخواهد داشت.

امید قالیباف اضافه کرد: به‌طور مثال اگر کسی بخواهد در قرعه‌کشی شرکت کند نباید پلاک خودرویی به نامش باشد و در عین حال نباید در ۲۴ماه گذشته هم پلاک فعالی داشته باشد؛ درحالی‌که در طرح جدید این محدودیت‌ها برداشته شده و دیگر چنین الزاماتی برای خودرو‌هایی که از شمول قرعه‌کشی خارج شده‌اند وجود ندارد.

او ادامه داد: در گذشته شرکت‌های خودروسازی بعد از ثبت‌نام باید نام خریداران را کنترل می‌کردند که در ۲سال گذشته پلاکی به نام متقاضی نبوده باشد، اما در شرایط فعلی دیگر نیازی به چنین اقداماتی از سوی شرکت‌های خودروسازی نیست.

او در پاسخ به این پرسش که آیا سایر محدودیت‌هایی که در جریان قرعه‌کشی هم وجود داشته حذف خواهد شد، گفت: همه محدودیت‌ها حذف خواهد شد. درواقع خودرو‌هایی که از فرایند قرعه‌کشی خارج می‌شوند بدون هیچ محدودیتی فروخته خواهند شد.

او توضیح داد: محدودیت‌های قبلی ناشی از کمبود تولید خودرو بود، اما هم‌اکنون تولید خودرو از سوی شرکت‌های خودروسازی افزایش یافته و متقاضیان می‌توانند به‌راحتی اقدام به خرید خودرو کنند.

قالیباف با بیان اینکه این اقدام به‌زودی اجرا خواهد شد، گفت: مزیت این تصمیم جدید این است که به‌جای آنکه حجم عمده تقاضا به سمت بازار باشد و منجر به افزایش قیمت شود، به سمت خرید از شرکت خودروساز حرکت می‌کند و نیازش تامین می‌شود؛ این موضوع باعث خواهد شد قیمت‌ها در بازار آزاد بیشتر کاهش پیدا کند.

سخنگوی وزارت صنعت در پاسخ به این پرسش که قرار است چند خودرو از شمول قرعه‌کشی حذف شوند، گفت: خودرو‌هایی که تولیدشان افزایش یافته از فرایند قرعه‌کشی حذف شده‌اند، اما در مورد خودرو‌هایی که ترافیک تقاضا برای آن‌ها بالاست مانند خودرو ۲۰۶و پژو پارس فعلا چنین امکانی وجود ندارد و این موضوع مستلزم افزایش تولید این محصول است.

او با اشاره به ریزش قیمت‌ها در بازار تأکید کرد: قیمت خودرو‌ها این روز‌ها در بازار آزاد کاهشی است. پس از اجرای هر دو مرحله از فروش یکپارچه خودروها، شاهد کاهش قیمت‌ها در بازار آزاد بودیم؛ این موضوع نشان می‌دهد که فروش خودرو‌ها و قرعه‌کشی به‌صورت یکپارچه در راستای تحقق هدف خود به‌درستی عمل کرده و التهاب قیمت‌ها در بازار را تقلیل داده است.

شرط آزادسازی واردات خودرو

امید قالیباف، سخنگوی وزارت صنعت در پاسخ به این پرسش که آیا قرار است واردات خودرو از شهریور انجام شود، گفت: لازمه این کار تصویب آیین‌نامه واردات خودرو در هیأت دولت است. اگر این آیین‌نامه در دولت تصویب شود، واردات انجام خواهد شد، اما ما اطلاع نداریم دولت چه زمانی این آیین‌نامه را تصویب خواهد کرد.

منبع: روزنامه همشهری

باشگاه خبرنگاران جوان وب‌گردی وبگردی

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: خودرو وزارت صنعت شرکت های خودروسازی برای خودرو هایی فرایند قرعه کشی سخنگوی وزارت صنعت شرکت های خودروساز خودرو هایی قیمت ها در بازار بازار آزاد قرعه کشی خارج قرعه کشی حذف محدودیت ها خواهد شد حذف شده شده اند

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۶۴۰۸۸۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

راهکارهای رئیس کمیسیون اقتصادی برای تعدیل قیمت خودرو؛از واردات تا کاهش قیمت بهای تمام شده

به گزارش «نماینده»،محمدرضا پورابراهیمی در پاسخ به اینکه چرا سهام شرکت‌هایی مانند خودروسازی‌ها با وجود گران شدن قیمت محصولات تولیدی آن‌ها، رشد نمی‌یابد، گفت: برخی از شرکت‌ها زیان انباشته سنگینی دارند و هرچه که سود نیز کنند، تازه بخشی از زیان آن‌ها کاهش می‌یابد و با این سود شرکت به درجه مطلوبی نمی‌رسند، مانند فردی که به درآمد مناسبی می‌رسد اما تازه باید بدهی‌های قبلی خود را پرداخت کند، البته این افزایش قیمت می‌تواند به عنوان یک خبر مثبت باشد.

نماینده مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی درباره وضعیت صنعت خودرو، بیان کرد: اولین نکته این است که بهای تمام شده تولید اقلام مصرفی در کشور ما بالاتر از متوسط قیمت تولید در کشورهای پیشرفته و متوسط است؛ به طور مثال اگر قیمت تولید هر تن آهن در ایران یک عدد مشخص باشد در سایر کشورها این عدد کمتر است.

وی در تشریح دلایل افزایش بهای تمام شده تولید، اضافه کرد: دانش فنی و تکنولوژی پایین در بخشی از صنایع و ارزان بودن قیمت حامل‌های انرژی که انگیزه‌ای برای بهبود این وضعیت ایجاد نمی‌کند و سوء مدیریت موجب شده بالا بودن بهای تمام شده تولید شده است.

این نماینده مردم در مجلس یازدهم تصریح کرد: نکته دوم این است که ما نمی‌توانیم با سیاست دستوری قیمت‌ها را مدیریت کنیم، این سیاست موجب شده که یک قیمت بازار و یک قیمت کارخانه ایجاد شود این تفاوت قیمت به جیب دلالان می‌رود و سهمی از آن نصیب مردم نمی‌شود، عملا مردم در حال حاضر با قیمت‌های بازار خرید و فروش می‌کنند که پیشنهاد ما این بود که با سازوکار بازار سرمایه می‌توان کشف قیمت انجام داد تا با این روش قیمت بالا شکسته و کاهش یابد در واقع زمانیکه خودرو در حجم سنگین در قیمت بالا عرضه شود، قیمت خود به خود پایین می‌آید.

وی در ادامه توضیح داد: به جای اینکه ما قیمت را پایین نگه داریم که به واسطه این وضعیت تقاضا افزایش یابد، در قیمت بالا حجم زیاد عرضه شود تا قیمت به تدریج کاهش یابد، روش رسیدن ما به قیمت‌های پایین این نیست که دستوری قیمت را پایین نگه داریم باید قیمت بازاری را از بالا با عرضه سنگین و ایجاد مزیت‌هایی در کیفیت خودروها مهار قیمتی کنیم.

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس با بیان اینکه سیاست دولت در دو قیمتی کردن تحریک تقاضا است، ادامه داد: این سیاست موجب شده که فردی که به خودرو نیز نیاز ندارد، به منظور کسب سود برای خرید خودرو ثبت‌نام کند این در حالی است که در هیچ کشوری این گونه عمل نمی‌کنند.

وی همچنین به تصویب پایه‌های مالیاتی و سوداگری و ابلاغ آن ظرف ماه‌های آینده اشاره کرد و افزود: باید سوداگری در بازار خودرو حذف کرد تا تقاضا در بازار واقعی شود.

پورابراهیمی درباره واردات خودرو نیز بیان کرد: واردات خودرو باید انجام شود تا شرکت‌های داخلی با خارجی رقابت کنند، در بلندمدت نیز از طریق سرمایه‌گذاری مشترک به تولید خودرو با بهای تمام شده پایین و باکیفیت که صادراتی نیز باشد، برسند؛ زمانی می‌توانیم ادعا کنیم که خودروی باکیفیت تولید می‌کنیم که سایر کشورها این خودرو را خریداری کند، این مهم زمانی اتفاق می‌افتد که انرژی، فولاد و... در کنار سرمایه گذاری که دانش فنی دارد، لحاظ شود.

دیگر خبرها

  • راهکارهای رئیس کمیسیون اقتصادی برای تعدیل قیمت خودرو؛از واردات تا کاهش قیمت بهای تمام شده
  • زاکانی در جواب انتقاد‌ها از خرید تاکسی‌ها و اتوبوس‌ها از یک شرکت ساختمانی چینی: منتقدین دقت ندارند؛ این شرکت تامین کننده مالی است / تامین کننده خط ۱، ۲ و ۳ مترو هم یک بخش نظامی چین است / وزارت صمت می‌گفت امکان ندارد به شما خودرو بدهند، چون فقط به کشور‌های
  • ۹۹ درصد لوازم خانگی تقلبی در اینجا به فروش می‌رسند | چقدر لوازم خانگی تقلبی در بازار وجود دارد؟
  • آغاز خرید مرغ تولید خوزستان توسط شرکت پشتیبانی امور دام
  • دستور وزیر صمت برای بررسی ارز خواری مونتاژکاران خودرو | درخواست علی آبادی از شرکت های خودروساز چه بود؟
  • دستور وزیر صمت برای بررسی ارزخواری مونتاژکاران خودرو
  • دستور وزیر صمت برای بررسی ارز خواری مونتاژکاران خودرو
  • قطع سهمیه خودرویی «مادران» و «فرسوده‌ها»؟
  • رونمایی از استراتژی آینده چری EXEED در نمایشگاه خودرو پکن
  • افزایش سه برابری برگزاری مجامع الکترونیک در بازار سرمایه